Afwerking - Fagrebi Finesse
16629
page-template-default,page,page-id-16629,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Afwerking

Afwerking

 

Al onze kussens worden met de hand in elkaar gezet en uitgebreid gecontroleerd op loszittende naden en uitstekende draadjes. Hierna worden ze persoonlijk bij onze klanten afgeleverd. Daarmee hebben we de kans dat een kussen niet past of beschadigd raakt tijdens transport tot een minimum beperkt.

 

Wij bekleden ons schuim standaard met een tricot sok. Dit zorgt ervoor dat het schuim makkelijk in de stoffen hoes te plaatsen is. Indien de hoes van kunstleder is bekleden wij het schuim met dacron. Dacron is één van de meest gebruikte afdekmaterialen binnen de stoffeerderij. Het lijkt op grove watten, maar dan gemaakt van fiberfill. Dacron zorgt ervoor dat de hoes strak om het schuim komt te zitten en beschermt de stof tegen vroegtijdige slijtage.

 

Heb je een vraag? Stel die dan in het veld hiernaast, of neem contact met ons op. Je kunt ook terecht bij een van onze zeventien verkooppunten voor advies op maat.

LUCHTDOORLATENDE STOF

 

Bij waterdichte stoffen gebruiken we gedeeltelijk aan de onderzijde of achterzijde van het kussen een luchtdoorlatende stof. Dit materiaal heet Nautolex Underlining en is speciaal ontwikkeld voor het bekleden van de onderzijde van bootkussens. Nautolex Underlining is buitengewoon sterk en zorgt ervoor dat het kussen kan ademen, waardoor het vocht naar buiten kan. Gebruik je het niet, dan kan de lucht er niet uit en zit je op een ballon.

 

Het materiaal is verkrijgbaar in de kleuren: zwart, wit, licht grijs en crème. De stof is tevens antislip en zorgt ervoor dat het kussen beter blijft liggen op loungesets en andere gladde ondergronden.

LABELS

 

Onze loungekussensligbedkussenszitzakken en grotere matrassen worden standaard voorzien van een rubber KUSzzz label. Voor terraskussenssierkussens en hockers worden kleinere polyester labels gebruikt zoals op de foto.

 

De naam KUSzzz is geregistreerd in het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom (BBIE). Hiermee wordt onze merknaam bewaakt en beschermd tegen inbreukplegers en onrechtmatig gebruik. Met een officieel geregistreerd merk mag het ®-teken (Registered) worden gevoerd. Dit is terug te vinden op al onze kussens.

PIPING

 

Bij sommige stoffen is het mogelijk om een smalle strook, genaamd een bies of bieskoord, te maken. Dit noemen we piping. Piping wordt gebruikt als een binnenkoord en vormt samen met een strook stof een afwerkingskoord op bijvoorbeeld een zit- of rugkussen. Het zorgt tevens voor een luxere uitstraling en is verkrijgbaar in vrijwel elke kleur.

 

Onze kussens zijn zéér onderhoudsvriendelijk. Twijfelt u of een schoonmaakmiddel wel of niet gebruikt mag worden of heeft u een vraag over hoe u de kussens het beste kunt schoonmaken? Neem dan contact met ons op. We geven graag het juiste advies.